Usi Sectionale din INOX

Generalitati

 • Usile sectionale din inox sunt o solutie de acces complet diferita de orice alt produs de pe piata inchiderilor industriale.
 • Fiecare element este confectionat din inox (panel, sine de ghidaj, balamale).
 • Etansare de calitate superioară (garnitura groasa, dubla între panourile de usi cu grosimea de 50mm umplute cu spumă poliuretanică presată) asigurand proprietati foarte bune de izolare.
 • Calitatile termo-izolatoare sunt sporite datorita garniturilor din cauciuc duble interpuse in toate sectiunile.
 • Toate profilele usii sunt confectionate din otel inoxidabil si va garantam durabilitate indelungata de functionare, chiar si in cele mai dure conditii de lucru.
 • Arcurile de actionare faciliteaza operarea manuala a usii. Optional, usile sectionale pot fi echipate cu sistem de automatizare.
 • Toate componentele usii sunt (confectionate din tabla zincata) prevazute cu capace din inox.

Usi Sectionale Industriale

Usa consta intr-un sistem de culisare dispus vertical sau orizontal, blat de usa constituit din paneluri de otel umplute cu spuma poliuretanica, iar intreaga structura a usii este executata din elemente galvanizate. Panelurile periferice ale usilor sectionale sunt confectionate din tabla galvanizata.

Balamalele mijlocii si laterale (dintre sectiuni) sunt executate din otel galvanizat si insurubate de paneluri. Balamalele sunt prevazute cu rulmenti de ghidare a blatului de usa in sina de culisare. Usile sectionale cu latimea (S0) ≤ 2600 mm nu au balamale mijlocii.

Marginile usii sunt etansate pe toate laturile cu garnituri EPDM, din cauciuc aditivat permanent elastic, pentru o protectie sporita si un maxim de izolare termica si fonica a usii industriale.

Contragreutatea usii sectionale industriale este asigurata la alegere, de un sistem de arcuri sau de o motorizare integrata. Clasa de protectie IP 65 este recomandata la usile cu actuator.

Usi Pietonale

Usile pietonale pot fi folosite doar la usile sectionale industriale de dimensiunile minime de 2000 x 2100 mm si maxime de 5000 x 5000 mm.

Latimea neta standard a usii pietonale este de 800 mm, iar inaltimea neta este cuprinsa intre 1800 mm si 1980 mm, in functie de inaltimea usii sectionale si a panelurilor folosite.

Usile pietonale se potrivesc in cadrul usii sectionale industriale cu inaltime mai mica de 2500 mm doar daca si latimea este mai mica de 3000 mm.

Sisteme de Culisare

SISTEM DE CULISARE STANDARD

Panourile se ridică sub plafon, paralel cu acesta.

Ansamblul de arcuri pentru contrabalansarea greutăţii poate fi poziţionat în faţă, deasupra şinelor de culisare, sau în spate, in incaperile cu inaltime insuficienta.

SISTEM DE CULISARE JOS

Disponibila pentru usi sectionale cu suprafete de pana la 20,25 m2.

Pentru usi cu dimensiuni mai mari de 2500 x 2500 mm va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii.

SISTEM DE SINE PERPENDICULAR SUB AX (PENTRU PARCARI COLECTIVE)

Recomandat pentru imobilele rezidentiale si publice, fabrici, inclusiv industria alimentara.

SISTEM DE CULISARE INALT

Cerintele de spatiu includ inaltimea buiandrugului mai mare de 2000 mm, sistemul fiind disponibil pentru usi sectionale cu suprafata de maxim 40 m2.
Pentru goluri de trecere cu dimensiuni mai mari de 4500 x 4500 mm sau inaltimi ale buiandrugului mai mari de 2000 mm va rugam sa ne contactati.

Sistemul de culisare ridicat cu axul coborat este disponibil pentru goluri de trecere de maxim 4000 mm latime si 3600 mm inaltime. Ideal pentru depozite de marfa.

SISTEM DE CULISARE VERTICAL

Usile sectionale cu latimi de pana la 3750 mm sunt disponibile cu inaltimi de maxim 4000 mm, in timp ce usile cu latimi cuprinse intre 3750 – 4500 mm pot avea inaltimi de pana la 4500 mm.
Modele de usi sectionale cu motorizare cu suprafete de peste 30 m2 au inaltime de pana la 4500 mm.

Sistemul de culisare vertical cu axul coborat este disponibil pentru usi sectionale cu suprafete mai mici de 20,25 m2;

SISTEM DE CULISARE UNGHIULAR

Disponibil pentru usi sectionale cu suprafete de maxim 20 m2 si o inclinatie de maxim 35°.

Unghiul sinelor de ghidaj poate fi reglat dupa gradul de inclinatie al peretelui acoperisului.

Acest sistem necesita consultanta din partea noastra.

Ventilatie

Grile de ventilatie / Panel perforat

Grilajul de ventilatie este cel mai eficient si mai usor mod de a asigura circulatia aerului in incaperea in care este montata usa sectionala.

 • Grila de ventilatie cu plasa expandata galvanizata sau coala dubla din otel galvanizat perforat. Panelul este vopsit in camp electrostatic pe ambele parti. Panelul cu plasa expandata este disponibil pentru usi cu latimea de maxim 6000 mm si inaltimea de maxim 5000 mm. Coeficientul de aerisire: 37%.
 • Panelul din tabla perforata este disponibil pentru usi sectionale cu dimensiunea de maxim 5000 x 5000 mm (cu un grad de acoperire de maxim 50% din suprafata usii). Coeficientul de aerisire: 28%.

Tipuri de grilaj

 • K-1. Dimensiunea: 426 x 89 mm. De regula se monteaza in primul panel de jos la marginea usii sectionale. Suprafata de ventilare efectiva este de 0.02 m2.
 • K-2. Dimensiunea: 525 x 195 mm. Se monteaza ca vitraj. Suprafata de ventilare efectiva este de 0.05 m2.
 • K-3. Dimensiune: 318 x 112 mm – standard se monteaza in primul panel de jos, la marginea usii sectionale. Grilajul este prevazut cu protectie dubla anti-insecte si o optiune pentru controlul debitului de aer. Suprafata de ventilare efectiva este de 0.015 m2.
  Numarul de grilaje de aerisire montate intr-un panel este determinat ca la vitraj.

Culori RAL

culori-ral-1

Imitatie de lemn

culori-ral-2

Texturi

culori-ral-3